Taket raste på historisk Torrevieja-bygning

Nå har mesteparten av taket og tårnet på den gamle verneverdige bygningen rast sammen.

Terje Aspdahl

Publisert 28. februar 2014 06:41

TORREVIEJA

Det skjer samtidig som byutviklingsetaten i kommunen har bedt eieren om å oppfylle pålegget ordføreren ga for et år siden.

Eiendommen er vernet i Plan General de Ordenación Urbana for Torrevieja og er av arkitektonisk interresse. Etter mange års passivitet, undertegnet ordfører Eduardo Dolón for ett år siden ordren som pålegger eieren å gjennomføre en rekke strakstiltak. Disse tiltakene var nettopp ment for å forhindre en kollaps slik man nå ser.

I mai 2013 førte eier opp et gjerde rundt eiendommen og ryddet stedet. Det ble også satt opp støtter til enkelte av murene som bærer bygget. Men det var ikke mer enn en brøkdel av hva kommunen forlangte. 

Opptatt av hva som skjer i Torrevieja? Her får du oversikten

I november kom et nytt "dekret" fra ordføreren hvor det slås fast at eier ved ikke å følge opp begår "brudd på plikten til å bevare vernet element".

Måneden etter gikk de Grønne i Torrevieja ut med anklager mot eier og kommunen for passivitet, fortsatt ble ingenting gjort.

Bygget er et av få private i Saltbyen som er vernet. Det ligger ved en av hovedinnkjørselene til Torrevieja på los Balcones, rett ved urbanisasjonen Lago Jardin. Bygget ligger rett foran byens nye prestisjehotell, hvor det forstyrrer en ellers praktfull utsikt.

Eiendommen som er tradisjonelt bygget og ganske spesielt for området og Torrevieja, var i sin tid en jordbrukseiendom. Her er det vanntank, et større og et mindre tårn, terrasser og et kapell i tillegg til hovedhuset.