Tabbe kan koste Torrevieja 137 millioner kr.

Sendte inn prosjektsøknader to måneder for sent. Skattebetalerne kan få regningen.

Spaniaavisen

Publisert 29. september 2009 13:38

TORREVIEJA

Kommunestyret fikk sjokk i forrige uke da det ble kjent av fem av de seks prosjektene kommunen hadde sendt til regjeringen for godkjenning, ikke vil bli betalt for. Søknadene kom rett og slett for sent.

Alle prosjektene var en del av FEIL – det statlige sysselsettingsprogrammet i forbindelse med finanskrisen.

Les også: FEIL skal skape 1800 arbeidsplasser

Det eneste prosjektet som er godkjent av regjeringen er ny gatebelysning ved Cabo Cervera. Prislappen på dette er 460.000 euro (3,9 millioner kroner).

Ombyggingen av calle Caballeras de Rodas til 3,5 millioner euro (30 millioner kroner) er allerede godt i gang. Det samme er de øvrige prosjektene. Vilkårene for å få pengene var nemlig at prosjektene måtte startes i god tid før året var omme.

Les også: Slik blir Torrevieja tryggere

Ordfører Pedro Hernández Mateo innrømmer at fem av seks prosjekter ikke er garantert støtte fra regjeringen, men sier at hverken bedriftene eller arbeiderne som jobber på prosjektene trenger å frykte noe.

Opposisjonen raser over uttalelsen. Hvor skal man finne 16 millioner euro (137 millioner kroner) på inneværende års budsjett? Opposisjonen med sosialistpartiet i spissen, krever ordførerens avgang og mener bunnen nå må være nådd når det gjelder dårlig håndverk fra Rådhuset i Torrevieja.

Søknadstabben kan i verste fall bli en dyr affære for skattebetalerne som til syvende og sist kan sitte igjen med regningen.