Synshemmede Eline får løpe halvmaraton i Torrevieja

Anne Kate tok på seg jobben som "kartleser".

Spaniaavisen

Publisert 7. februar 2013 15:12

COSTA BLANCA

Kun en dag etter Vikingposten skrev om synshemmede Eline Øidvin, som ønsket seg ledsager til Torrevieja halvmaraton, meldte Anne Kate Solversen seg. Nå skal de spreke damene snart møtes for trening.

Spreke Anne Kate Soversen (55) fra Stavanger og La Marina hadde egentlig ikke tenkt å løpe mer på en stund etter hun gjennomførte en halvmaraton i Santa Pola bare for noen uker siden. Men da hun så saken om synshemmede Øidvin, klarte hun ikke sitte stille lenger.

Les også: Synshemmet vil løpe halvmaraton i Torrevieja

– Jeg har allerede snakket med Eline på mobiltelefonen. Vi har avtalt å møtes i Torrevieja noen dager før selve løpet. Både for å bli bedre kjent og ikke minst på å løpe sammen der jeg skal være øynene hennes.
Jeg hadde egentlig ikke tenkt å løpe flere løp på en stund etter jeg løp halvmaraton i januar. Det var i Santa Pola. Men da jeg leste om Eline i Vikingposten, smittet lysten hennes over på meg. Vanligvis er det bare jeg og hunden min som løper sammen her nede i Spania. Derfor skal det bli moro å løpe sammen med noen jeg kan prate med, sier Anne Kate Solversen til Spaniaavisen.

Det er en jublende glad Eline Øidvin som har fått melding om at hun får ledsager og dermed kan løpe halvmaraton i Spania.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Tusen takk til dere i Vikingposten! Det er supert at dere ville hjelpe meg. Jeg løper nok kanskje litt raskere enn Anne Kate, men for meg er det viktigste å få noen å løpe med. Uten ledsager får jeg ikke løpt i det hele tatt. Nå gleder meg til å komme til Spania for å løpe sammen med henne, sier Eline Øidvin.

– Ifølge tiden Eline har på halvmaraton, er hun nok sprekere enn meg. Men jeg skal gi mitt beste, og kanskje jeg setter ny personlig rekord. Det vil øke motivasjonen min for videre trening. Egentlig er jeg ikke så opptatt av tider. Jeg liker ganske enkelt bare det å løpe ute i guds frie natur, sier Solversen.