Nesodden & Frogn Kammerkor gleder seg til å synge i Spania denne uken.
Nyheter

Synger på Costa Blanca for første gang

Nesodden & Frogn Kammerkor kommer til Costa Blanca for første gang, og skal holde fire konserter mens de er her nede.


ORIHUELA COSTA/TORREVIEJA

Det er korsanger Tor Thoresen som er primus motor. 80-åringen har vært i Torrevieja-området i 30 år, og har de siste 10 årene hatt feriebolig i Horizonte i Orihuela Costa. Han har sunget hele livet, og synger i Nesodden & Frogn Kammerkor når han er i Norge og i Coro Nordico når han er i Spania. 

– Vi pleier å reise på utenlandstur hvert andre-tredje år, og i år ønsker jeg å vise kormedlemmene dette fine området jeg er så glad i, forteller Thoresen.

Koret ble startet i 1988 av Gunnar Bjerknes-Haugen som i dag fremdeles er korets dirigent. De er cirka 40 medlemmer som har ukentlige øvelser på Dal skole i Frogn.

I løpet av årene har de hatt en rekke oppdrag i inn- og utland, fra sang i barnedåper, brylluper og begravelser til konserter og kommunale oppdrag. Hovedkonsertene hvert år er to midnattskonserter i Frogn kirke på lille julaften, hvor koret trekker to fulle hus.

Tor Thoresen tilbringer fire-fem måneder av vinterhalvåret i Spania.

– Vi har ofte vært på turer til utlandet. Siste utenlandstur var til Krakow i Polen i 2019, til en stor korkonkurranse med kor fra hele Europa, spesielt Øst-Europa. Her fikk vi en meget sterk andreplass blant de 30 korene som var med i konkurransen, sier Thoresen stolt.

På årets tur til Costa Blanca er det med 28 sangere og dyktige solister. De skal holde konserter i Den Norske Sjømannskirken i Torrevieja i dag, 1. november, Den nye svenske kirken i Torrevieja den 2. november, Inmaculada-kirken i Torrevieja den 3. november og Solgården i Villajoyosa den 4. november.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.