Syklet 3282 kilometer fra København til Torrevieja

Trodde du Trondheim-Oslo var den store styrkeprøven? Glem det.

Spaniaavisen

Publisert 9. september 2008 09:12

TORREVIEJA

Bette Balschmidt (26) og Jørn-Erik Schjølberg (32) har tilbakelagt nøyaktig 3282 kilometer har de tilbakelagt på sykkelsetet fra København til Torrevieja. Både forholdet og den fysiske formen er kommet styrket ut av
turen.

– Vi tok det rolig de første dagene. Gjennomsnittlig har vi syklet om lag 80 kilometer per dag. Sår bakende og melkesyre i beina var en dagligdags opplevelse til å begynne med. Nå er jeg i mitt livs form. Den ønsker jeg å beholde, men først skal jeg hvile ut noen dager. Bortsett fra to netter, har vi ligget i telt hele veien. Det var deilig å komme fram til en ordentlig seng, sier danske Bette Balschmidt (26) med et smil.

7. september ankom hun og tromsøgutten Jørn-Erik Schjølberg (32) Torrevieja. Det var ville gledesscener etter å ha bestått den store styrkeprøven.

– Det hele startet egentlig rett etter at vi møtte hverandre for to år siden. Jørn-Erik og jeg møttes i min søsters bryllup i København. Han hadde syklet dit fra Tromsø. Siden jeg hadde hatt en drøm om å legge ut på en
lengre sykkeltur selv, kom vi raskt i prat. Bare få dager etter at vi møttes, flyttet Jørn-Erik ned til meg. Vi hoppet rett og slett uti det, forteller Bette Balschmidt.

Ganske tidlig i forholdet var de enige om at de én eller annen gang skulle legge ut på en lang sykkeltur. At det ble Spania var ikke klart til å begynne med.

– Siden min far har feriehus i Torrevieja, anså vi det for å være et godt mål for turen etter hvert. Vi har dessuten hatt to hovedmål underveis; nemlig Paris og Barcelona. Der har vi stoppet opp og vært turister. På en så lang tur trenger man hviledager innimellom, sier Jan-Erik Schjølberg.

Begge er enige om at det slettes ikke er nødvendig å være så godt trent før man legger ut på en slik tur. Formen kommer etter hvert. Påkjenningen ved å leve så tett på hverandre har vært mer utfordrende.

– Det har vært noen krangler og konflikter underveis. Det er ikke til å unngå. Likevel har det gått kjempefint. Ingen har vurdert å snu, eller gi opp. Kveldene har vi stort sett tilbrakt i teltet med kortspill. Det er ikke få runder UNO som er unnagjort, betror Jan-Erik oss, og ler. Nå blir det flere turer – om ikke på sykkel, så til fots.

– Sanseinntrykkene er enorme når man beveger seg på denne måten. Det ble nesten for mye til slutt. Nå må vi fordøye inntrykkene og komme oss hjem til Danmark og få oss jobb, sier Bette Balschmidt. Hjemturen skal foregå med fly.