Sykehus forbyttet baby

Fødte datter - var på vei hjem med gutt...

Spaniaavisen

Publisert 20. januar 2014 05:55

MALAGA

Da Marta Montes fødte sitt andre barn, datteren Naia, med keisersnitt på barnesykehuset i Málaga (Costa del Sol) ble den vesle jenta forbyttet med en nyfødt gutt.

Moren kom seg raskt og få timer etter fødselen møtte hun familien som ventet spent på å se det nye familiemedlemmet. Etter de vanlige diskusjonene om utseende og hvem hun lignet på, ønsket bestemoren å skifte bleie på sitt nyfødte barnebarn.

Da oppdaget hun at jenta var en gutt. Det ble et sjokk for moren og familimedlemmene som raskt kontaktet sykehuspersonalet for å fortelle hva som hadde skjedd. 

Skal du ha billig leiebil i Spania? Gratis norsk servicetelefon – prisgaranti – fri kilometer

Marta Montes og hennes mann, José Carlos Chicon, hadde da hatt omsorg for feil baby i to timer. Sykehuset sier at babyen raskt ble fjernet fra moren etter fødselen. Da hun fikk den tilbake begynte moren å amme og det ble tatt bilder som ble sendt til familie og venner. 

Det tok tjue minutter før moren ble forent med sin datter. Den andre moren fant ikke ut hva som skjedde før to dager senere.

Hun hadde tilbrakt mer enn tre timer på å komme seg etter fødselen og ante ingenting om hvilket drama som hadde utspilt seg. Hun fikk sin sønn og forlot sykehuset som normalt.

De nybakte foreldrene har bestemt seg å ta DNA-test for å være på den sikre siden. Sykehuset har beklaget hendelsen, men familiene har bedt sykehuset om å gjennomføre en etterforskning for å forhindre at dette skjer igjen.