Sydenapoteket etablerer seg på Costa Blanca

Sydenapoteket har i snart ett år vært i sving blant nordmenn som er bosatt over lengre tid på Gran Canaria. Nå er tjenesten også kommet til Alicante-området.

Terje Aspdahl

Publisert 15. august 2017 10:40

COSTA BLANCA

Konseptet sydenapoteket.no er enkelt. Et norsk apotek ekspederer kundenes vanlige elektroniske resepter, og varene blir deretter fløyet til Las Palmas eller Alicante og transportert ut til kundene.

Det er de erfarne apotekeierne Ole-Jørgen Pettersen og Håvard Røkke som står bak Sydenapoteket.

– Vi har sett et tydelig behov hos våre apotekkunder i Norge, forteller Pettersen.

– Mange av nordmennene som bor over lengre tid i Spania bruker betydelige mengder legemidler. De fleste av disse reiser ned med mange måneders forbruk i ekstra håndbagasje. Med vår tjeneste kan de være trygge på at de får sine vante legemidler, at all informasjon er på norsk og at egenandeler og frikort håndteres som på et vanlig apotek. Ikke minst er det en nyttig tjeneste for de som kommer i skade for å glemme legemidlene hjemme eller som må endre behandling under oppholdet, sier Ole-Jørgen Pettersen. 

Skal du ha leiebil i Spania? Sjekk tilbudene fra en rekke selskaper her – gratis norsk servicetelefon, om det skulle være noe

Sydenapoteket er nå klar til å utvide med leveranser til hele Alicante-området, og regner også med leveranser til Malaga fra våren 2018.

– Vi mener det er et godt kundegrunnlag både på Gran Canaria og på fastlandet, sier Håvard Røkke. Med ett års erfaring vet vi nå hvordan vi kan håndtere ulike legemidler og varer som kundene trenger. Ikke minst har vi mange kunder som bruker ernæring, stomi- og inkontinensutstyr, forteller han. Dette er plasskrevende og delvis tunge varer, og det er veldig lite praktisk å bringe med seg, fortsetter Røkke. 

Både Pettersen og Røkke understreker at de ikke ønsker å konkurrere med spanske apotek.

Gjør som flere enn 22.000 andre – følg oss på Facebook og få nyhetene direkte på din side

– Dette er fortsatt den beste løsningen for sporadiske og enkle behov, sier Røkke. Men vi tror vårt tilbud kan bidra med trygghet og med god service for kunder med mer komplekse behov, avslutter han.  

Geir Bornkessel er leder i den frivillige pasientorganisasjonen for amputerte, Momentum Casa Blanca og en av dem som skal hjelpe med distribusjon ut til kundene.

– Jeg synes dette var et spennende konsept, og jeg tror det kan være til god nytte for mange her nede, sier Bornkessel.

PS! Bak Sydenapoteket AS står selskapene Apovest AS og Pettersen Invest AS som eier flere norske apotek i kjedene Ditt apotek og Vitusapotek.