Svorsk restaurantsamarbeid i Alfaz

Nina og Hildegunn satser i tøft marked.

Terje Aspdahl

Publisert 14. oktober 2010 08:45

ALFAZ

Norske Hildegunn Meland og svenske Nina Persson har startet restaurant Pintaflores like ved kirkeplassen i Alfaz. De to unge damene satser i en knalltøff bransje.

Mens den ene etter den andre restauranten i Alfaz og Albir stenger sine dører, satser to unge kokkedamer på et nytt konsept. Pintaflores er både en A`la carte-restaurant og kafé. Den ligger i de gamle lokalene til restaurant Maiken.

Les også: Rekordsommer for Casa Vital i Altea

– Vi har A`la carte i andre etasje og kafé i kjelleren. Jeg skal ha ansvaret for restauranten, mens Nina har ansvaret for kafeen. Men vi skal begge jobbe på kjøkkenet og servere. Nå i starten må vi se tingene litt an, sier Hildegunn Meland til Vikingposten.

De to kvinnene er ikke nybegynnere i faget. I tillegg har de jobbet i restaurantbransjen i mange år i Alfaz del Pi. Pintaflores skal ha en internasjonal meny, men selvsagt får man de tradisjonelle norske og svenske rettene hvis man ønsker.
– Det var faktisk vi som startet Scandinavian Home Cooking i Albir. Den drev vi i to år før vi begge to begynte på kjøkkenet på Reuma Sol. Men da vi fikk muligheten til å leie lokalene her, slo vi til umiddelbart, sier Nina Persson.

Les også: Michelin-kokk åpner restaurant på flyplassen

De overtok lokalene for to måneder siden og har brukt tiden til å pusse opp. I dag fremstår lokalene veldig innbydende. I restaurantdelen i andre etasje er det en stor sal og tre små rom. Her kan man velge om man vil sitte for seg selv eller sammen med andre.

– Hvorfor tør dere satse på en ny restaurant i dagens ustabile økonomiske marked?
– Vi har fått hjelp av faren min. Han har støttet oss økonomisk. Men vi tror at vårt konsept vil tiltale kundene. Her kan man enten gå på restaurant eller kafé i samme bygget. Dessuten har vi alle lisenser til å drive catering, og vi kan ta imot selskaper fra kun noen få personer og opp til 62 stykker, sier Nina Persson.

På åpningsdagen tirsdag var lokalene til Hildegunn og Nina overfylte av nysgjerrige gjester. Det ble servert tapas og god drikke til alle som stakk innom. Interessen på åpningsdagen for svorske Pintaflores var i hvert fall overveldende.