Svindlere tatt på fersken

På Costa Blanca.

SANTA POLA

To personer i alderen 44 og 47 år er under etterforskning. Svindlerne hadde ved flere forsøk prøvd å veksle inne kontanter i forskjellige type sedler og svindle til seg penger på denne måten.

Guardia Civil startet etterforskningen da flere butikker i Santa Pola (Alicante) tidligere denne måneden sa fra om to personer som forsøkte på å veksle til seg penger og de følte det veldig mistenkelig. Politiet fikk et godt signalement på de to mistenkte.

Da politiet patruljerte i området noe senere observerte de en person som skyndet seg ut av en tobakksbutikk med utseende som samsvarte med beskrivelsen fra butikkinnehaverne.

Han satte seg inn i en bil, der en annen person ventet på ham, og de kjørte raskt av gårde. 

Overbevist om at de to var de mistenkte innhentet Guardia Civil kjøretøyet og identifiserte de to passasjerene. 

I bilen fant de en pakke med sedler til en verdi av 790 euro.

Etter at de ble avhørt fikk politiet kjennskap til butikken som hadde blitt utsatt for den påståtte svindelen. Det viste seg at det var en kvinnelig ansatt som hadde blitt lurt. Overvåkningskameraet viste at mens kvinnen var opptatt med å gjennomføre vekslingen stjal svindleren penger fra kassen mens han rolig ventet på at hun skulle bli ferdig.

De to mennene etterforskes nå derfor for svindelforsøk og har blitt løslatt fra varetekt av domstolene i Elche i påvente av en kommende rettssak.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.