Svenske stakk av med juleskinken

I år som i fjor var det en svenske som vant Vikingpostens julekonkurranse.

Terje Aspdahl

Publisert 22. desember 2011 10:02

TORREVIEJA

Også i år har svært mange av Vikingpostens lesere deltatt i vår julekonkurranse. Flere hundre bidrag har kommet inn til redaksjonen.  Årets juleskinke veide 7,390 kilo. Eva Jennesäter tippet 7,396 kilo. Aldri har noen kommet så nær den riktige vekten tidligere i konkurransene.

– Det var en ren tilfeldighet at jeg sendte inn et forslag på vekten. Jeg så konkurransen på min PC, og sendte av sted et tips. At jeg kom så nær må ha vært en magefølelse jeg fikk. Først skrev jeg en kilo mer, men noe sa meg at det måtte være for mye. Derfor ble det 7,396 kilo. Nå kan jeg by alle mine venner på skinke i julen, sier en strålende glad Eva Jennesäter til Vikingposten.

Her finner du telefonnumre til næringsdrivende på Costa Blanca

Mandag ettermiddag var hun med Vikingposten for å hente den smakfulle premien hos slakter Pepe Rios.

– Jeg bor fast her i Torrevieja og er resident, men reiser som så mange andre nordover om sommeren. Julen feirer jeg alltid her i Torrevieja. Jeg klarer ikke å spise hele denne skinken alene. Men jeg får den skåret opp og vakumpakket, noe som er veldig praktisk for meg som bor alene. Nå kan jeg kose meg med skinke i lang tid fremover. Jeg skal til gode venner julaften, og tenkte de skulle få litt av skinken. Men nå blir ikke det noen hemmelighet så lenge jeg vet at alle leser Vikingposten, sier Eva Jennesäter.

Les også: Slik blir juleværet

Tross økonomiske nedgangstider har ikke slakteren merket noe til krisen.
– Her hos oss har førjulssalget av julemat gått som normalt. Det er omtrent samme omsetning av ribbe og medisterkaker som de siste fem årene, sier Pepe Rios til Vikingposten.