Svenske med norsk julemat på menyen

Anki Samuelsson er hundre prosent svensk og serverer hundre prosent norsk julemat på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 6. desember 2012 10:36

ALBIR

La det bare være sagt med en gang; Ribben til Anki er den beste Vikingposten noen gang har smakt. Akkurat passe sprø svor. Man trenger ikke være redde for å sette tennene i svoren. Den knekker nesten samme av seg selv og smaker bare helt fantastisk. Dessuten er kjøttet akkurat passe fett. Det er fast og fint og har også en fantastisk smak.

Vi kan virkelig anbefale et besøk hos Anki og Scancinavian Home Cooking. Spesielt om fredagene frem til jul. Da er det bufeet. Man kan spise det man vil for en rimelig penge. Bare ribbe, eller pølser og medisterkaker.

Finn hjelp i vår bransjeguide, en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Vi bestilte juletallerken da vi var på restauranten til Anki.Tallerkenen inneholdt poteter, surkål, rødkål, appelsin, eple, skysaus, pølse, medisterkaker og ribbe.

Ribba har vi allerede kommentert. Resten falt også i smak, men ble satt litt i skyggen av det fantastiske kjøttet. Men de små, stekte eplebitene var et spesielt tilbehør. De smakte godt sammen med kjøtt, medisterkaker og pølsene. Artig sak.

Hele desember serverer Anki julemat. Ikke bare juletallerken. Hun har også lutefisk, pinnekjøtt og noen svenske retter vi bare skal forbigå i stillhet. (Sild, Jansons Fristelse med poteter og ansjos. Det er tross alt ikke krig…)

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Lutefisken er fra Nord-Norge og pinnekjøttet er også fra Norge. Anki må ha skikkelig råvarer. Ribben og resten av julematen er derimot laget ut fra spanske råvarer.

Anki Samuelsson, eller bare Anki som alle kjenner henne som, har drevet Scandinavian Home Cooking i 3,5 år. Før det har hun lang fartstid på forskjellige skandinaviske etablissementer i Alfaz del Pi-området.

– Jeg lærte å lage norsk julemat av Jens Krogenæs på Reuma Sol for mange år siden. Jeg jobbet der som kokk, og Jens var en dyktig læremester. Nå har jeg akkurat ansatt en ny kokk her. En ung mann på 25 år som jeg selv har lært opp i å lage norsk julemat. Jeg blir nødt til å ha alt på min måte. Den vet jeg mine kunder liker, sier Anki til Vikingposten.

Har du lyst på ekte god norsk julemat, servert av en hyggelig svensk dame? Da er det bare å ta turen ned til Anki på Scandinavian Home Cooking. Restauranten ligger nederst i Albir. I svingen like før man kommer til nedkjøringen til strandpromenaden. På venstre side i hovedgaten hvis man kommer nordfra.