Svenske ledet internasjonal bande på Costa Blanca

Fem menn arrestert.

 

Publisert 10. november 2018 09:13

Guardia Civil har arrestert fem menn, to svensker på 40 og 55 år, to spanjoler på 36 og 46 og en tysker på 35 år i Almoradí, San Miguel de Salinas og Elche.

Banden ble ledet av en svensk mann, som skal ha vært anholdt tidligere, for å ha tilhørt en bande hjemmehørende i Madrid, skriver Diario de la Vega.

De fem skal ha leid forskjellige lokaler i navnet til tredjemenn på forskjellige steder i provinsen. De betalte rundt 3000 euro i måneden i leie av lokalene, som de brukte til innendørs dyrking av marihuana.

Lokalene ligger avsides til og det ble brukt et avansert selvvanningssystem som gjorde at plantasjene ikke trengte mye tilsyn.

I politiaksjonen ble det avdekket rundt 2000 planter som var i siste fase av veksten. Banden hadde sørget for klassisk musikk i plantasjen 24 timer i døgnet for at plantene skulle ha best mulige vekstvilkår og gi god kvalitet.

Det ble beslaglagt 33 kilo marihuana, 10 gram med kokain, 11 000 euro i kontanter, et gevær med hjemmelaget lyddemper, fire luksusbiler og to motorsykler, i tillegg til et ukjent antall dokumenter.

Sjefen for banden bodde på en luksuseiendom verdsatt til over en million euro, i Elche. Han hadde også leid en luksusvilla i Almoradí, hvor resten av banden var installert. 

Politet mener banden kan ha hatt fire avlinger per år og en nettoinntekt på 80.000 euro per avling.