Svarte TV-skjermer etter politiaksjon

Eurotele har fjernet sine skandinaviske TV-kanaler, mens Astrosat avventer nærmere beskjed fra politiet.

Terje Aspdahl

Publisert 9. oktober 2008 08:52

TORREVIEJA

Det skjer etter at spanske myndigheter krever dokumentasjon på at det foreligger sendeavtaler med kringkasterne i Skandinavia og Storbritannia. Vikingposten har de siste dagene blitt ringt ned av fortvilte TV-seere etter at Eurotele stoppet formidlingen av skandinaviske TV-selskaper.

Eurotele mener at om de fortsetter formidlingen av kanalene risikerer selskapet å bli rettslig forfulgt og sendingene vil bli stengt. Dette har de fått klar beskjed om fra Guardia civil. Det konkurrerende firmaet AstroSat, fortsetter sine sendinger.

– Vi har også snakket med Guardia Civil, men de sier til oss vi kan sende som vanlig inntil vi får nærmere beskjed. Etter det vi forstår er det økonomiavdelingen hos Guardia civil som har saken, sier Kjetil Hovland i AstroSat til Vikingposten.

I norske TV2 synes man det er hyggelig at så mange vil se på kanalen. Men i Bergen er man glad for at spanske myndigheter griper inn.

– For vår del er problemet at vi kun har sendinger klarert for Norge/Skandinavia. Vi er et kommersielt selskap som lever av rating av programmene våre. Det betyr vi selvfølgelig vil ha flest mulig seere. Men for at dette skal foregå på en lovlig måte må det lages en spesialsending for utlandet. Dette er ikke umulig, men vi må se på de forskjellige alternativene for å få dette til. Vi jobber med saken, sier distribusjonssjef i TV2-gruppen Ragnar Sørum til Vikingposten.

– Så lenge det ikke foreligger noe avtaler rundt dette i dag, skjønner vi at signalene kan bli ”stjålet”. Dette må ordnes og vi er glad spanske myndigheter gjør noe med dette. Uten å kunne bekrefte noe sikkert, regner jeg med at TV4, som er vår søsterkanal i Sverige og TV2 i Danmark, også har gjort en henvendelse til spanske myndigheter.