Superflinke elever med toppkarakterer på Costa Blanca

De 12 elevene i 2. klasse ved helsefagarbeiderlinjen på Den norske skole Costa Blanca fikk nemlig 5,4 i gjennomsnitt på eksamen.

Spaniaavisen

Publisert 9. juni 2011 08:31

ALFAZ

Lærerne Anne Anzjøn og Birgit Flaten har henholdsvis 29 og 24 års erfaring som lærere ved videregående skoler i Norge og Spania. De har aldri tidligere opplevd et så høyt gjennomsnitt på elevene ved helsefagarbeiderlinjen.

– Eksamenen var den i programfag. Det vil si en tverrfaglig eksamen der elevene skulle vise sine oppgaver ved hjelp av film, rollespill og andre uttrykk og så måtte de etterpå opp i en individuell muntlig eksamen. Sensoren kom ned fra Norge. Dette er den største eksamenen de har etter to år som elever ved skolen. Nå venter to år som lærlinger ute i institusjoner før de er utdannet fagarbeidere, sier lærer Anne Anzjøn til Vikingposten.

Les også: Fullt ved norsk skole – opererer med ventelister

– Hva er årsaken til at denne klassen har levert så ekstremt gode eksamensresultater?
– Vi har motiverte elever. I tillegg er det ganske vanskelig å komme inn på akkurat dette studiet. Vi har ventelister og elevene må ha gode karakterer. Derfor er elevene entusiastiske og ivrige. Ryktene om at DnsCB har en god videregående linje innen helsefagarbeiderlinjen går rundt i Norge, og mange er etter hvert blitt klar over oss her i Spania, sier lærer Birgit Flaten.

Elevene selv er ikke i tvil om hva årsaken til de gode resultatene er. De sju Vikingposten snakket med kunne ikke rose sine lærere nok.

Les også: Bitt av rotte på skolen

– Lærerne våre gjør studiet interessant. De er skikkelig dyktige, og så har vi et godt læringsmiljø. Dessuten bor ti av de tolv elevene sammen. Vi bor seks og fire sammen. Dette medfører nok at vi presser hverandre til å studere litt ekstra, sier Siri A. Falch.

En annen som også stolt kan registrere at elevene ved skolen gjør det bra til eksamen er rektor Knut Lithell. Han synes lærerne skal ha en stor del av æren for dette.

– Jeg vil trekke frem og rose de flinke lærerne her. I tillegg har vi små forhold med forholdsvis liten og oversiktlig klasse. Elevene har også god praksis rundt på institusjoner i området. Både Betanien, CAN, Reuma Sol og Hospital Clinica Benidorm for å nevne noen. Det virker som elevene trives på skolen, sier rektor Knut Lithell.