Superbane skal få fotballagene til Albir

Hotel Albir Garden klarer det kommunene på Costa Blanca ikke makter; Å tilby utenlandske fotballag et fløyelsmykt stueteppe av en fotballbane.

Spaniaavisen

Publisert 1. november 2008 08:10

ALBIR

Eier av det store hotellkomplekset Albir Garden, Jaime Soria, har tatt saken i egne hender. Alfaz del Pi kommune klarer ikke tilby utenlandske fotballag mer enn en gressbane på nivå med en åker på Jæren, eller en kunstgressbane, når de er på treningsleir her nede.

– Det var mens Eric Svanberg var byråd for sport og idrett i kommunen jeg kom på ideen med å lage en egen fotballbane. Han satte oss på sporet kan du nok trygt si, forteller Jaime Soria.

– Du kan ikke tilby norske og andre utenlandske fotballag kunstgress når de er i Spania. Da kunne de like godt blitt i Norge og trent. Fotballspillerne kommer ned hit til Spania for å trene på ekte gress, i kortebukser, når vinteren herjer i Norge. Jeg mener Albir Garden har gjort en genistrek når de nå har egen fotballbane. Da kan de selv styre hele treningsleirene til

fotballagene, sier Eric Svanberg.

Banen, som ligger på grensen mellom Albir og Benidorm litt opp i skråningen til Sierra Helada, er klar til å ta imot de første fotballspillerne allerede i begynnelsen av november. Da kommer et norsk lag på besøk.

– Banen har kostet oss 300.000 euro. Den er 180 meter lang og 90 meter bred. Vi har lagd den så stor for at to lag kan trene her på en gang. Dessuten kan vi også skyve på treningsfeltene slik at slitasjen ikke blir så stor på de samme områdene. Men banen er ikke åpen for andre enn fotballag som bor på hotellet vårt. Absolutt ingen andre slipper til. Ikke engang fotballklubbene

i kommunen. Vi skal ha den beste gressmatten i området å tilby våre gjester. Jeg kan alltid garantere en fotballbane i topp stand, sier en tydelig stolt Jaime Soria.

Både Soria og Svanberg vil presisere at absolutt alle lag er velkomne til å spille på denne banen. Helt fra smågutter og –jenter til profesjonelle lag. Vikingposten har vært på La Manga de siste fem årene og dekket treningskampene til norske Tippeligalag. Baneforholdene der nede er alltid

et tema blant de norske spillerne og trenerne. Banene på La Manga blir kritisert for å være harde og for slitte. Det blir garantert ikke den nye banen til Albir Garden. Det sørger et helautomatisk vanningsanlegg for.

– Jeg tror dette kommer til å bli en suksess. Frem til nå har lag på treningsleir i Alfaz del Pi måtte ta til takke med enten kunstgress eller en heller elendig matte på det kommunale anlegget. I tillegg har de vært prisgitt treningstider etter de lokale lagenes terminlister. Nå er de totalt
uavhengige, og kan legge opp treningsøktene som de selv ønsker, sier Eric Svanberg.