Sultne harer og kaniner ødelegger vinavlingene

Vinbønder sliter med mer enn tørken.

Spaniaavisen

Publisert 31. juli 2014 21:02

TORREVIEJA

Tørken vi har opplevd hittil i år på Costa Blanca lover slett ikke bra for vinhøsten. Men ifølge Informacion har vinbøndene på La Mata i Torrevieja mer enn tørken å slite med.

Kaniner og harer har tatt godt for seg av druene, for også dyrene lider under matmangel i tørken.

Opptil 70 posent av avlingene er spist opp i enkelte parseller, sier bøndene. De har allerede begynt innhøstingen, og er med det blant de tidligste i Europa.

Leiebil i Spania får du rimelig her – gratis norsk servicetelefon og prisgaranti

Vinmarkene ligger ved det fredede området Parque Natural de La Mata, og bøndene mener ledelsen i naturreservatet ikke tar problemene alvorlig.
Det er særlig harer og kaniner som spiser druene, men også duer og ekorn er en plage for vinbøndene. Årsaken er at de ikke finner mat i naturreservatet på grunn av tørken.

Potensielt er det 80 dekar å kunne dyrke druer på i dette området. Bøndene mener passiviteten fra naturreservatet som forvalter området, gjør at det blir stadig færre som vil drive, og det er vanskelig for nye å komme til.

Rafael Bernabé er en av de som fortsatt produserer vin på La Mata, og han kan fortelle at vinen dessverre er mer kjent i New York og London enn i Alicante.