Suksess fra første dag for Arbeiderpartiet i Alfaz

Over 200 mennesker møtte frem på stiftelsesmøtet til DnA CB. Arbeiderpartiet har fått et engasjert og driftig lokallag i Spania.

Spaniaavisen

Publisert 27. november 2008 19:00

ALFAZ DEL PI

Casa de Cultura i Alfaz del Pi var i går fylt med sosialdemokrater fra både Norge og Spania. Både fra grasroten og partitoppene. Statssekretær Jan Erik Larsen fra statsminister Jens Stoltenbergs kontor og generalsekretær for PSOE i Communidad Valenciana, Elana Martin, var de som kastet glans over stiftelsesmøtet. Statssekretær Larsen hadde til og med hilsen fra ingen ringere enn sjefen sjøl.

– Av forskjellige årsaker har jeg pratet flere ganger med Jens Stoltenberg på mobiltelefonen i dag. Stoltenberg minnet meg på et par ganger å sende en varm hilsen til alle dere her i dag. Dette er virkelig en historisk begivenhet for Det norske Arbeiderparti og den sosialdemokratiske bevegelsen, sier Jan Erik Larsen.

Statssekretæren roste de driftige menneskene, med nyvalgt lokallagsformann Hans Svedberg og primus motor Asbjørn J. Jensen i spissen, for innsatsen de har gjort i forbindelse med stiftelsen av partiet. Også ordfører Vicente Arques ønsket sine sosialdemokratiske venner hjertelig velkomne i kommunen.

– Alfaz del Pi kommune har hatt nordmenn her siden 1960-tallet. Vi har hatt norsk skole i over 30 år og har norske aviser og forretninger. Jeg gleder meg til videre samarbeid, og vil bare si at PSOEs lokaler er deres lokaler, og våre ressurser er deres ressurser, sier Vicente Arques.