Suksess for sommerskole i Alfaz

Vurderer ny runde i august.

Spaniaavisen

Publisert 28. juni 2012 08:26

ALFAZ DEL PI

Lærer Vlora Gjonbalaj har for tiden ti elever på sommerskole i Alfaz. De ti unge håpefulle storkoser seg med alt fra flamencokurs, tenniskurs, svømmetrening til mer ordinær undervisning.

– Dette er kjempegøy! Vi gjør mye forskjellig og det er moro. I går hadde vi forskjellige leker, vi var på tur i skogen og badet i svømmebassenget. I dag danser vi med han mannen som bor på en restaurant i Altea. Kult, sier Sara Ø. Johannessen til Vikingposten. Unge frøken Johannessen er en av ti elever på årets sommerskole i Alfaz del Pi.
Initiativtaker og daglig leder Vlora Gjonbalaj styrer elevene med både lek og pedagogisk opplegg.

Les også: Holder norskurs for spanjoler i Alfaz

– Vi har ikke besluttet om vi skal arrangere en ny sommerskole de to siste ukene før den ordinære skolen begynner i august. Men hvis interessen er til stede, gjør vi det. Er noen interesserte i dette er det bare å ta kontakt med skolen og melde seg, sier lærer Vlora Gjonbalaj.

Hun har opplegget klart for driften av sommerskolen etter flere sesonger på tilsvarende i Oslo. Gjonbalaj veksler mellom lek og aktiviteter og faglig opplegg.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Da Vikingposten var innom sommerskolen var elevene i full gang med å lære seg både flamenco og cha-cha-cha. Instruktør var Åge Folkestad fra Casa Vital i Altea. Den erfarne danseren fikk virkelig elevene med seg. Til og med lærer Vlora Gjonbalaj vrikket på hoftene som en ekte danserinne fra Andalucía…
 
– Neste år kommer vi til å samarbeide med de spanske skolene om driften av sommerskolen. Jeg har allerede fått henvendelser om dette fra spanjolene. De er nysgjerrige på det vi holder på med. Slik som klimaet er nå for tiden er det viktig å veksle mellom inne- og uteaktiviteter. Inne har vi på aircondition, og kan arbeide i kjølige omgivelser. Etter en tur i skogen, ballspill på idrettsbanen eller andre leker utendørs, må vi i svømmebassenget for å kjøle oss ned. Men vi klager aldri på varmen, sier en sommerbrun og opplagt lærer, Vlora Gjonbalaj.