Styr unna dette leiebilfirmaet

TESTET: Vikingposten har sjekket Firefly.

Spaniaavisen

Publisert 10. oktober 2013 09:51

EL ALTET

Du leier ikke en bil av Firefly på Alicante-flyplassen med mindre du har god tid. Svært god tid.

Vi ville teste bilutleieselskapene på flyplassen. Etter å ha søkt etter en bil hos de store søkemotorene, havnet vi hos utleieren Firefly. Grunnprisen for seks dager var jo fristende, bare 46 euro for seks dager.

Den første overraskelsen fikk vi da vi skulle forsøke å finne frem til firmaet på flyplassen. Det var knapt et skilt å se, men til slutt fant vi «kontoret» – et svært så provisorisk, for å si det mildt – i 2. etasjen på parkeringsplassen. 

Finn telefonnummer, epost og hjemmeside til over 50 næringsdrivende på Costa Blanca her

Her viste det seg at vi måtte trekke kølapp og vente ute. Det tok over en time før vi fikk ut bilen som vi hadde reservert på forhånd.
Og da var den til gjengjeld blitt tre ganger så dyr. Blant annet tok Firefly seg svært godt betalt for bensinen, og her får du ikke en euro tilbake selv om du returnerer med halv tank. Unntaket er leie som varer en til tre dager. Forsikringen for å unngå skremmende høye egenandeler, valgte vi også å betale ekstra for.

Selve bilen har vi ikke så mye å utsette på. Vi fikk en Opel Corsa som knapt rullet i oppoverbakkene, men det hadde vi nesten regnet med når det sto «Opel Corsa eller lignende» i leiepapirene.

Les også: Nesten tyve leiebilfirmaer bøtelagt for prissamarbeid i Spania

Seks dager senere fant vi tilbake til Firefly da bilen skulle leveres på flyplassen. Hadde vi ikke betalt for alt av tilleggsforsikringer på forhånd, er jeg redd vi ikke hadde nådd flyet. Køen av kunder som ventet på å få ut bil, var grusom lang. Vi snakket med en forbannet kunde som hadde ventet i en time og ett kvarter. Og fortsatt var hun et stykke bak i køen.

Vi har bare ett råd dersom du ikke er interessert i å vente i en time eller så etter at du har landet: Dropp Firefly. Kommer selskapet opp hos søkemotoren, foreta et nytt søk.

PS! Vi skylder å gjøre oppmerksom på at Vikingpostens samarbeidspartner på leiebil, Rentalcars, søker blant alle utleierne på Alicante-flyplassen, inkludert Firefly.