Styr unna denne spanske kommunen!

Den har ikke penger til å betale strømregningen…

Spaniaavisen

Publisert 12. september 2011 16:35

MALAGA

Finanskrisen i Spania påvirker ikke bare privatpersoner og næringslivet. Flere spanske kommuner sliter også, men ikke alle har de samme store økonomiske problemene som Coín i Andalucía.

Mandag var den syvende dagen fire offentlige bygg ikke hadde strøm. Dette skyldes at kommunen skylder strømleverandøren Endesa 280.000 euro.

Her finner du hjelp i vår bransjeguide

Ordføreren i Coín, Fernando Fernández (PP), er i forhandlinger med Endesa for å få til en avtale slik at hele kommunen kan få strømmen tilbake. Og flere andre kommunale bygg risikerer å bli mørklagt.

Et annet problem i kommunen er lønningene til de kommunalt ansatte. De 500 ansatte har ikke fått augustlønnen sin ennå. Men ifølge avisen La Opinión de Málaga kommer de ansatte til å få deler av lønnen sin i neste uke. Utgiftene til lønn er kommunens største utgiftspost med hele en millioner euro i måneden.

På jakt etter å leie bolig?  – Nye prospekt finner du her

Totalt regner ordføreren med at kommunen skylder sine kreditorer 27 millioner euro. Mesteparten av dette store beløpet kommer fra den forrige kommuneadministrasjonen.

Ordføreren og hele den nye politiske ledelsen i kommunen jobber på spreng med å få i gang tiltak for å få Coín på rett kjøl igjen.