Strømmen blir dyrere fra 1. juli

Økte 3,5 prosent tidligere i år, går opp 2 prosent til nå. 

Spaniaavisen

Publisert 30. juni 2009 07:46

COSTA BLANCA

Regjeringen har meldt at strømprisen øker med to prosent fra 1. juli. Dette er samme dato som leverandørene utsettes for fri konkurranse i Spania. Økningen kommer i tillegg til den på 3,5 prosent som kom ved begynnelsen av året.

I tillegg til de tradisjonelle strømleverandørene, kommer mer enn 20 ny operatører til i markedet fra 1. juli. Forbrukere av mellom tre kilowatt og 10 kilowatt vil kunne velge leverandør. Dette utgjør ca 90 prosent, eller 22 millioner kunder.

Les også: Ikke gå i strømfella

Dette kommer samtidig med TUR, der regjeringen kommer til å fastsette en maksimumspris hvert kvartal. Prisen settes på bakgrunn av kostnader til råvarer og etterspørsel.

Les også: Sigaretter og drivstoff blir dyrere i Spania

Det finnes to typer TUR, én der man betaler den samme prisen uansett når på døgnet du bruker strøm. En annen, rimeligere tariff, hvis man bruker strøm utenfor rushtiden. Den øker derimot innenfor rushtiden.

Naturgassprisen for forbrukere blir satt ned med 0,1 prosent. Dette gjelder hvis man ikke har sentralfyr basert på gass, og med 5,4 prosent hvis du har sentralfyr.