Strømmen blir billigere med nytt avregningssystem

Lavere strømregning i Spania fra 1. april.

Spaniaavisen

Publisert 10. februar 2014 12:36

MADRID

Regjeringen melder at systemet som fastsetter strømprisen til boligforbrukere vil forsvinne fra og med april. Dette vil resulterer i lavere strømregninger.

I et intervju med El Pais sier el secretario de Estado de Energía, Alberto Nadal, at den variable delen av strømregningen som utgjør 45 prosent av den totale regningen, vil bli satt i samsvar med den gjennomsnittlige prisen i engrosmarkedet.

Les også: Store demonstrasjoner mot stadig økende strømpriser

– Dette vil gi betydelige besparelser for forbrukerne. Under det forrige systemet ble prisen på strøm, som svinger hver time, satt av et avregningssystem som setter en konstant pris for tre måneder. Dette var veldig komplisert med mange mellommenn som påførte betydelige kostnader for forbrukerne, sier Nadal.

Etter den siste prisøkningen satte regjeringen i gang en full etterforskning for å finne ut om kraftselskapene samarbeidet for å øke prisen på elektrisitet. Det har de ikke funnet noen bevis for.

Strømprisen økte i gjennomsnitt med 4,5 prosent i 2013 og har gått opp med nesten 80 prosent det siste tiåret. Spanias strømregninger er for tiden blant de høyeste i Europa, bare innbyggerne i Irland og Kypros betaler mer.