Strikker for å hjelpe

Elevene i 10. klasse ved Den norske skolen i Rojales (DNSR) har strikking som tema. Sammen har de strikket et teppe for å lodde det ut. Pengene skal gå til veldedighet.

Terje Aspdahl

Publisert 7. mars 2021 08:44

QUESADA

Litt over en måned tok det elevene å strikke hver sine deler og hekle det sammen til et teppe.

– Det har tatt litt lengre tid enn planlagt. Vi har kun hatt en time i uken på skolen med å jobbe med dette, og med noen dager med hjemmeskole underveis tok det tid, forteller elevene Isabella Laursen og Gabriela Pettersen til Vikingposten.

Ikke alle elevene var like stødige innen «strikkefaget» og måtte lære seg både rett og vrang underveis.

– Noen av oss har strikket flere lapper enn andre. Det har litt med ferdigheter å gjøre, sier jentene og smiler. Men alle har strikket minst en lapp, og enkelte har strikket syv-åtte lapper. Noen har strikket rett, noen har strikket striper og andre forskjellige mønster.

Nå skal teppet loddes ut og trekningen vil foregå digitalt 14. mars.– Er du så heldig å vinne teppet, er det vinneren som bestemmer hvilken veldedighetsorganisasjon i Spania eller Norge som skal få teppet og pengene fra loddsalget. Vi trekker vinneren fredag 14. mars og nå håper vi mange vil støtte innsamlingen og få et flott teppe på kjøpet, avslutter jentene.