Strender og strandkiosker i Torrevieja «åpner» til påske

Alle fasiliteter er tilgjengelige frem til slutten av oktober.

Terje Aspdahl

Publisert 6. mars 2021 14:23

TORREVIEJA

Liggestoler, parasoller og vannscootere kan leies i påsken. Et oppblåsbart badeland vil også være på plass. Tilbudet skulle egentlig bli gitt til barna for et par sesonger siden, med ble da ikke noe av på grunn av manglende kontrakt.

Strendene vil også bli tilrettelagt for bevegelseshemmede. På flere områder langs strendene blir det satt opp parasoller slik at besøkende og badegjestene også kan nyte strandlivet i skyggen.

Torrevieja kommune har foreløpig tildelt firmaet Recreativos Acuáticos Horadada administrativ tillatelse til å tilby disse tjenestene på de offentlige strandområdene i kommunen. Kontrakten gjelder i fire badesesonger, fra påske til 31. oktober. 

Selskapet er under kontraktsperioden forpliktet til å betale et gebyr til Alicante-provinsen på rundt 29 000 euro per år og cirka 14 000 euro til kommunen.

Gledelig er det også at konsesjonen til strandkioskene, de såkalte chiringuitoene, i år er formalisert, noe som det ikke ble noe av i fjor på grunn av usikkerhet i forbindelse med  pandemien.

22 søknader har blitt behandlet og ti av disse har fått tillatelse. For konsesjonen må hver av dem betale mellom 8 300 og 25 000 euro per år til kommunen.

I tillegg til strandkioskene som har hatt tillatelse de siste årene, vil det komme en til på stranden Los Naúfragos og en ved siden av saltkanalen i La Mata. Mens strekningen langs sanddyneområde i Molino del Agua er bevart.