Strålende skolestart på Costa Blanca

Streiken berører ikke skolene her.

Spaniaavisen

Publisert 19. august 2014 11:25

ALFAZ DEL PI

I går var det skolestart på Den norske skole Costa Blanca i Alfaz del Pi. Spente og forventningsfulle førsteklassinger og nye og tidligere elever er nå på plass for et nytt skoleår.

Skolen med over 300 elever fordelt på 204 elevplasser i grunnskolen og 105 plasser i videregående skole, er den største av de fem norske skolene i Spania. Faktisk også den største norske skolen i Europa.

Rektor Knut Lithell sier til Spaniavisen at det er alltid like hyggelig å møte nye og tidligere elever og lærere for et nytt skoleår. Lithell går nå inn i sitt 16. år som rektor ved skolen som også blir hans siste da han går av til neste år.

– Det var mange spente og fornøyde barn og ungdommer i forbindelse med skolestart i går, samt foreldre som fulgte de yngste barna og de nye elevene. Mange lærere og elever syntes det var godt å komme igang igjen etter en lang sommerferie. Det er ennå mulighet til å søke om skoleplass. På videregående er det fremdeles noen ledige plasser innen studiespesialisering. Selv om det i grunnskolen er fulltegnet og ventelister kan man fremdeles søke, sier Lithell.

Skolestreiken i Norge berører ikke skolen i Alfaz. 

– Vi fikk ikke lov til å stemme. Tror nok det er fordi vi er i utlandet og at det har noe med medlemskontingenten å gjøre. Vi er ikke fulltidsmedlemmer som trolig er årsaken til at vi ikke blir involvert og det får vi ikke gjort noe med. Vi slipper da ihvertfall å møte de utfordingene som en streik innebærer, sier rektor Lithell.