Strålende fornøyd med julemarkedene

Både i "nord" og "sør".

ALBIR/TORREVIEJA

Begge sjømannsprestene og daglige ledere i vår provins er fornøyde og glade for både oppmøte og omsetning under årets viktigste inntektskilde, julemarkedet.

– Vi er strålende fornøyde. Besøkstallet er omtrent halvert sammenlignet med 2019, men omsetningen ble ikke halvert selv om den er noe lavere enn før pandemien, forteller sjømannsprest i Albir, Peder Myren.

– Vi har hatt rundt tretti frivillige og hele kirkestaben i sving. Vi har hatt ekstra bemanning for å sprite på kontaktflater og rengjøre toaletter. Samtidig har vi hatt påbud om munnbind ute i hagen vår. Våre støttespillere i området har stilt opp med fine premier til timeslotteri og til jule- og kunstlotteri. De to store lotteriene trekker vi først 18. desember.

Stemningen er også god etter «dobbelthelg» med julemarked i Torrevieja.

– Vi er veldig glad over å ha gjennomført årets julemarked. Over 1000 personer var innom i løpet av de to helgene vi holdt åpent. Vi er veldig takknemlig for alle som har bidratt, ikke minst alle våre frivillige som har både sørget for produksjon av varer, som kirkeverter og på kjøkkenet. Julemarkedet er et stort prosjekt som vi er sammen om, sier «sjefen» på La Siesta, Anita Dalehavn.

– I år slo vi til med mannekengoppvisning, og nytt av året var også å få med det nystarta barnekoret den sist lørdag. Alt i alt fikk vi inn over 20.000 euro, og all inntekt går til arbeidet som drives her i kirken.

Både kirkesenteret i Albir og sjømannskirken på La Siesta har fortsatt en del varer å selge fra julemarkedet.

– Vi har en del varer igjen som vi gjerne skulle ha solgt. I mangel på nettbutikk oppfordrer vi folk til å komme innom på dagtid for å handle i ro og mak, sier Peder Myren.

– Det er fortsatt mulighet til å kjøpe varer fra julemarkedet i kirken, det er bare å stikke innom, er oppfordringen fra Anita Dalehavn.

[annonse]

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.