Stort oppmøte på skjønnhetsmesse

Det var første gang Expobelleza ble holdt, til stor glede for et internasjonalt publikum.

Spaniaavisen

Publisert 2. juni 2017 08:48

ALBIR

Tjue bedrifter som jobber innen skjønnhet, mote, helse og velvære var med for å vise frem de aller siste trendene.

Messen finner sted på hotell Kaktus. Den første deltakeren Vikingposten møter er Rosa Diaz Castro, som er coach for gründere som jobber innen skjønnhet.

– Jeg gir dem gode råd slik at forretningene deres skal fungere så godt som mulig. Det utgjør en stor forskjell når de får veiledning. Jeg har vært her helt siden messen åpnet i dag kl. 11. Det har vært mange utlendinger innom, men nordmennene dukket stort sett opp etter lunsj.

Interessert i det som skjer i Alfaz? Her finner du 1445 saker

I et hjørne sitter Inger-Lise Nilsen og blir sminket av Maria Gonzalez Ruiz fra M&M Estilistas. Den norske kvinnen skal være modell i moteshowet til motebutikken Chick, som eies og drives av Solveig Tømte.

– Jeg har gått modell for henne i mange år og gleder meg. Det er veldig gøy, sier den ungdommelige pensjonisten. Spesielt når man blir så godt tatt vare på, og får lagt sminke av en profesjonell attpåtil. Ble jeg fin?

Sminkøren Gonzales Ruiz mener det i dag ikke lengre er så stor forskjell når det gjelder sminke for den yngre og eldre generasjonen.
– Farger er in for alle aldre. Hvilke farger man bruker kommer helt an på tonen på huden. Men jeg anbefaler de eldre å bruke sminke med lifting-effekt. Det gir veldig god virkning.

Eieren av Skinn Boutiquen, Runa Amine, står på motsatt side av salen, hvor hun har satt opp en stand med et rikt utvalg av fargerike produkter.

Sett denne? Har du hørt om boligskatt plus valia?

– Interessen har vært stor, og jeg gleder meg til moteshowet. I dag har jeg med åtte modeller, tre menn og fem damer. Jeg skal vise frem litt kjoler, jakker og vesker, i tillegg til luer og hatter. Skinn er populært hele året, også på sommeren. Her på Costa Blanca kan det kanskje bli litt for varmt med slikt tøy midt på sommeren, men mange av mine kunder kjøper klær som de tar med seg tilbake til Skandinavia.

Mange hadde møtt opp tidligere på dagen for å overvære moteoppvisningen til barna, men enda flere er tilstede da Skinn Boutiquen og Chick sine modeller gjør seg klare for å gå ut på catwalken. Wenche Hartweg Kaspersen er en av dem.

– Det er alltid like moro å bli spurt om å gå modell for Chick fashion, og da stiller vi opp for å prøve å skape interesse for de små bedriftene i kommunen vår. Publikum pleier å være fornøyd, og vi får masse gode tilbakemeldinger både med applaus og kommentarer om at klærne er veldig fine og varierte, og at vi modellene gjør en god jobb, sier den blide trønderen.