Storstreik truer hotell- og restaurantnæringen på Costa del Sol

Midt i sommerferien.

Spaniaavisen

Publisert 8. juli 2014 18:26

COSTA DEL SOL

Hotell- og serveringsansatte på Costa del Sol truer med å gå til streik i august hvis ikke arbeidsgiverne blir enige med fagforeningene om jobbvilkår og lønnsbetingelser.

Málaga-provinsen blir hardest rammet midt i turistsesongen, men også overnattingssteder i provinsene Granada, Jaén og Huelva kan bli involvert i aksjonene. En streik vil stenge restauranter, hoteller og barer i turistbyer som Malaga, Marbella, Fuengirola, Estepona, Torremolinos og Benalmádena.

Hotell- og restaurantsektoren forhandler nå med de to store fagforeningene, CCOO og UGT. Enn så lenge har partene ikke blitt enige.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Arbeidsgiver ønsker begrensninger i fritid og ferie, spesielt i sommersesongen, noe fagforeningene kaller et gufs fra fortiden den gang da Spania var i ferd med å bli et feriemål.

Arbeidsgiver ser for seg en årlig lønnsøkning på 0,75, 0,85 og 0,95 prosent de kommende tre årene – totalt 2,55 prosent. Fagforeningene krever en økning på 4,5 prosent over de neste tre årene.

På kravlisten er også 28 dagers fødselspermisjon, fleksibilitet for ansatte i sommersesongen samt tidligere varsling ved endringer av turnus.