Storstilt ferieboligsvindel på Costa Blanca

Britisk par arrestert etter å ha svindlet 60 kunder.

Spaniaavisen

Publisert 6. september 2011 16:13

COSTA BLANCA

Det britiske paret på 37 og 41 år bodde i Mojácar i Almeria. Derfra svindlet de over 60 kunder som alle trodde de hadde betalt og reservert feriebolig i sommer. De svindlede kommer fra Portugal, Storbritannia, Frankrike og Italia.

Det engelske paret annonserte boligene på Internett. Alle boligene de tilbød sine kunder, hadde de ingen verdens ting med. Boligene ble tilfeldig plukket ut og tatt bilder av, og så lagt ut på nettet.

Da leietakerne kom for å feriere i boligene, fant de til sin store overraskelse ut at boligene var eid av dem som bodde i dem. Kundene var rett og slett blitt lurt.

Guardia Civil i Pilar de la Horadada satte i gang etterforskning av paret i sommer etter at en fransk familie kom og anmeldte saken. De hadde både betalt depositum og hele leiebeløpet inn på forskudd.

Etter kort tid meldte det seg et titall andre personer som også var blitt svindlet av britene, og til nå har etterforskningen avslørt at 60 personer er blitt svindlet av britene. Til sammen kan de ha betalt inn cirka 150.000 euro.