Storslagent 17. maiprogram på Solgården

200 års jubileum for Grunnloven og Alf Prøysen skal feires når Solgården i tradisjonen tro inviterer til årets 17. mai-feiring.

Spaniaavisen

Publisert 25. april 2014 08:10

VILLAJOYOSA

Solgården vil være pyntet til fest og det bys på et variert og innholdsrikt program. Grunnlovsjubileet skal feires og i tillegg markerer Solgården at Alf Prøysen ville vært 100 år i 2014. 

Festgudstjeneste, borger- og barnetog, korpsmusikk, gratis lunsj og drikke til alle etter spanske og norske tradisjoner. Det er mye man har fått plass til. For ikke å glemme paella, pølser, brus og is, taler, minimarked med salgsboder som frister med regionale produkter som blant annet ost, vin, olje, smykker og klær, samt musikk, underholdning og aktiviteter gjennom dagen står på programmet. 

Det blir festlige aktiviteter spesielt for barna med blant annet klovneshow, ballongkunst, hoppetårn og besøk fra Safari Aitana. 

På tur i Spania? Her kan du booke hotell eller leilighet

Hovedtaler for dagen er Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Nordisk Ministerråd som kommer fra Norge for anledningen. 

Direktør Pablo Sbertoli ved Solgården sier til Vikingposten at Høybråten er et perfekt valg fordi han er rett person til å kunne reflektere 200 år tilbake i tid å sammenligne samarbeidet med de nordiske landene før og nå.

Den kjente norske artisten Hanne Sørvaag står for deler av underholdningen, som vi meldte allerede i mars. Vokalisten, komponisten og teksforfatteren har gitt ut fem platealbum og er også kjent fra Melodi Grand Prix, “Skal vi danse” og “The Voice”.

I 2014 ville Alf Prøysen fylt 100 år. Det markeres med innslag av Anne Persdotter Flugstad som gjennom mange år vært aktiv med både sang, teater, fortellerkunst, deklamering, dans og fløytespill.

Markeringen på Festplassen avsluttes med flamencodans og musikk fra Maria Jose Moyas danseskole. Om kvelden fortsetter feiringen av dagen for Solgårdens gjester med festmiddag, musikk, underholdning og dans.

– Vi hadde lyst på en ordentlig fest med ekstra jubel for 200-års grunnlovsjubileum og 100-års markering for Prøysen. For å sette fokus på møte mellom norsk og spansk kultur er programmet satt sammen slik at publikum får en «smakebit» av begge kulturene både når det gjelder underholdning og mat. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til å ta del i feiringen, sier direktør Pablo Sbertoli ved Solgården.