Storinnrykk i Torrevieja

Flere enn 1700 utøvere og familier inntar byen.

Spaniaavisen

Publisert 15. juni 2017 05:06

TORREVIEJA

Deltakerlisten til søndagens triatlon var fulltegnet for en måned siden og der er 520 påmeldte og 200 personer på venteliste.

Dermed blir den tredje Triatlón Ciudad de Torrevieja et av de største arrangementene i denne sporten i Valencia-regionen. 

Byråd Víctor Ferrández og talsmann for triathlon-klubben i Torrevieja Aitor Jiménez presenterte arrangementet tidligere denne uka.

Byråden roser det arbeidet klubben har gjort og sier han er imponert over hvordan dette løpet på tre år har rukket å bli et av de viktige arrangementet innen triathlon. 

Det konkurreres i tre grener, løp, sykkel og svømming og deltakelsen er internasjonal. Det er tre alderskategorier og to typer konkurranse, sprint og olympisk. I sprinten svømmer man 750 meter, sykler 19 kilometer og løper 5,5 kilometer, mens de olympiske løypene er lenger, med 1500 meter svømming, 37 kilometer på sykkel og 11 kilometer å løpe for utøverne.

Man regner med at rundt 1700 mennesker, med utøvere og følge, kommer til byen i forbindelse med arrangementet som hadde start nå ved 9-tiden.