Store klassiske konserter i sjømannskirkene

Nå blir det vakre musikalske stemninger i sjømannskirkene på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 18. oktober 2012 09:15

COSTA BLANCA

Sopranene Marte Bjørkmann og Beate Mordal vil fremføre spansk, latinamerikansk og nordisk klassisk musikk.

Søndag er trioen på plass i Minnekirken, mens sjømannskirken på La Siesta får besøk tirsdag. Med seg på klaver de to kveldene har de Tina Margareta Nilssen. Den kritikerroste pianisten vil både akkompagnere sangerne og spille solostykker.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Trioen inviterer nordmenn og skandinaver til å bli med på en reise gjennom vakker klassisk musikk. De tre musikerne har alle et forhold til Spania. Marte Bjørkmann har bodd flere år i Barcelona og holdt klassiske konserter der og også turnert i Spania med popmusikk.

Pianist Tina Margareta Nilssen har også hatt konserter i Barcelona og holdt kurs for musikere i Catalunya. Beate Mordal sang i et bryllup i Altea i fjor og gleder seg veldig til å komme tilbake.

– Vi har også alle feriert mye i Spania og er glade i maten, klimaet og folket, sier Marte Bjørkmann.

Les også: Hot Club de Norvege med Spania-turné

Hun har dessuten er forkjærlighet for spansk og latinamerikansk musikk. Hun tar master ved musikkonservatoriet i Trondheim, NTNU, og fordyper seg nettopp i denne musikken.

– Ettersom jeg har bodd i både Mexico og Spania føler jeg meg sterkt knyttet til musikken og kulturen i Spania og Latin-Amerika, forteller Marte.

Beate Mordal har kommet inn på det prestisjefylte Operaakademiet i København. Hun vil fremføre norske og nordiske romanser på konsertene i Spania. Tina Margareta Nilssen har gitt ut flere klassiske CDer og er både solopianist, akkompagnatør og holder kurs i inn og utland som er svært etterspurte.