Stor økning i boligsalget til utlendinger

Costa Blanca erstatter Costa del Sol som favoritt - utlendinger legger igjen mye penger.

Terje Aspdahl

Publisert 4. august 2014 19:31

ALICANTE

Tallene for første kvartal i år viser at Alicante-provinsen er det foretrukne sted for boligkjøperne. Ifølge Informacion ble 40 prosent av alle boligsalg til utlendinger gjort i denne provinsen. 

Med 4.267 solgte boliger i Alicante ble det solgt nesten dobbelt så mange som i Malaga-provisen i samme periode. 

Ser du etter bolig? Ta en titt på disse prospektene først

I fjor ble det foretatt nærmere 48.000 eiendomsoverdragelser i Valencia-regionen og over halvparten av dem, 26.778, skjedde i Alicante-provinsen.  Ikke overraskende var de mest populære stedene Torrevieja, Alicante, Orihuela, Benidorm, Elche, Dénia og Santa Pola. 

Den totale verdien av eiendomstransaksjonene i regionen sist år var på 6.632.000.000 euro, og bare i Alicante-provinsen ble det omsatt boliger for rundt 3,5 milliarder euro.

Den store mengden utenlandske kjøpere utgjør et viktig bidrag til økonomien i provinsen. Mange mener nå dette kan være en motor i den lokale økonomien som man kan få enda mer ut av.

Studier viser at utlendinger som bare bruker boligen 60 dager i året, legger igjen 8.380 euro i gjennomsnitt, mens utlendinger som er her det meste av året legger igjen nesten tre ganger så mye hele 21.344 euro.

Studien viser også at nesten 80 prosent av forbruket kommer servicenæringen til gode.

Det viser seg at områder hvor boligene stort sett står tomme året rundt er mindre attraktive. Dénia holdes fram som eksempel på uønsket utvikling, der hele 36 prosent av boligene står tomme mesteparten av året.