Stor interesse for påskebasaren i Den norske klubben

Salget gikk unna.

Spaniaavisen

Publisert 3. april 2014 10:04

ALFAZ DEL PI

31. mars og 1. april arrangerte hobbygruppa i Den norske klubben Costa Blanca i Alfaz del Pi påskebasar med stor oppslutning.

Hobbygruppas flittige damer hadde laget mange flotte påsketing, alt fra pynt til bruksgjenstander. Mange hadde møtt frem til den første påskebasaren i det nye klubbhuset som ble offisielt åpnet 8. mars. Salget av håndlagde påsketing gikk unna og det var nesten tomt da Vikingposten var innom tirsdag. Det var også salg av kaffe, kaker og enkle lunsjretter i caféen.

Tove Thorstensen er leder av hobbygruppen som ble startet i september i fjor.  Hver mandag møtes rundt 10 damer som lager pynte- og bruksgjenstander til klubbens påske- og julebasarer til inntekt for klubben og øvrige prosjekter de finner det viktig å støtte. 

– Vi har solgt enormt og er kjempefornøyde. Til neste basar som blir til jul må vi produsere enda mer. Heldigvis har vi flere medlemmer som leverer flotte arbeider til hver basar selv om de ikke har mulighet til å komme på våre faste samlinger, sier Tove Thorstensen. 

Les også: Skandinavisk golfklubb vil gjerne ha yngre medlemmer

Den norske klubben Costa Blanca hadde før åpningen av det nye klubbhuset rundt 1000 kortids- og helårsmedlemmer. Etter åpningen har klubben fått ytterligere 75 nye helårsmedlemmer. Flest medlemmer har vinklubben VinoGastro med over 400 aktive medlemmer. Klubben har også nylig startet en ny aktivitetsgruppe, Costa Golfen.

Hans Svedberg mener at hovedårsaken er klubbhusets sentrale beliggenhet i et «stille område» med gåavstand til handels- og spisesteder, nærhet til stoppested for offentlig kommunikasjon og parkeringsmuligheter, samt rullestolvennlig adkomst og terrasse. 

– Normalt merker vi en økning om høsten da mange nordmenn kommer for å tilbringe høsten og vinteren her i Spania. Det er da spesielt korte medlemmskap som tegnes fordi de ønsker å delta i våre aktiviteter, sier Hans Svedberg.