Stor interesse for ny helseforsikring på Costa Blanca

Over hundre personer møtte opp i Klubben for å høre om den nye forsikringen.

Spaniaavisen

Publisert 9. desember 2011 06:51

ALFAZ DEL PI

Over hundre mennesker møtte frem i lokalene til Klubben sist uke for å bli informert om den nye helseforsikringen HCB i felleskap med POLI y FANI har utarbeidet spesielt til nordmenn på Costa Blanca. Marta del Rey, teknisk- og daglig leder i Correduría de Seguros POLI y FANI, fra forsikringsselskapet som selger den nye forsikringen, og norsk pasientkoordinator Svein Carlo Bjerke fra HCB, holdt informasjonsmøtet.

Les også: Ikke kjøp forsikringer mot vannsvindel

– Vi har jobbet med denne helseforsikringen i snart et år og lanserer den nå. Det som er nytt og meget spesielt er at forsikringen kan tegnes fram til fylte 79 år, og forsikringstager kan ikke sies opp på grunn av alder. Det gis samtidig garanti for at en eventuelt senere premieforhøyelse ikke kan overstige 12 prosent per år. Forsikringen vil også gjelde for reiser til utlandet generelt. Nordmenn utflyttet fra Norge og med residensia i Spania, vil også være forsikret opp til tre måneder ved reiser til hjemlandet, forteller Svein Carlo Bjerke til Vikingposten.

Her finner du boliger til leie på Costa Blanca

Han forteller videre at forsikringstager blir heller ikke belastet med egenandel ved legebesøk, poliklinisk behandling og/eller innleggelse ved HCB. Operasjoner der man setter inn proteser vil bli dekket totalt og for utgiftene til selve protesen oppad til 12.000 euro. Det settes ikke noen begrensning for utgifter ved innleggelse på intensivavdeling og/eller opphold på forskjellige behandlingsavdelinger på HCB.

– Det er fastsatt en karantenetid for enkelte typer sykdommer, prøver og/eller inngrep fra 3 til 12 måneder. Men dette gjelder kun for de som tegner en forsikring hos ASEFA og ikke har en gyldig helseforsikring det kan vises til. I de tilfellene hvor det kan dokumenteres bytte fra et annet forsikringsselskap, faller karantenetiden bort og en er forsikret fra første dag en tegner overgang.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Daglig leder ved Hospital Clinica Benidorm (HCB), doktor Ana Paz Brown, var selv til stede under møtet og fortalte at hun og sykehuset så frem til enda mer og konstruktiv kontakt mellom HCB og den norske kolonien på Costa Blanca.

Helseforsikringen er tilrettelagt og vil kunne benyttes på HCB og ved sykehusets legesenter, Centro Medico SALUS (Albir), pluss deres samarbeidspartnere.