Stor interesse for norsk barnehage i Alfaz del Pi

Mandag begynner 23 barn i Costa Blanca barnehage.

Spaniaavisen

Publisert 13. september 2012 06:32

ALFAZ DEL PI

Førskolelærer Toril Rypdal og vernepleier Wenche Kaspersen starter mandag norsk barnehage i Alfaz. En stor barnehage med flotte uteområder. Dette har sannsynligvis også potensielle kunder lagt merke til fordi hele 23 barn begynner i barnehagen på åpningsdagen.

– Vi er kjempefornøyde med responsen. Hadde vi vært klar over hvilket arbeid som lå foran oss da vi i februar bestemte oss for å starte barnehage, er det ikke sikkert vi hadde sittet i disse lokalene i dag. Det har vært en lang og møysommelig prosess med myndighetene.

Men nå er vi bare kjempeglade. Vi har fått store fine lokaler, som ligger like ved skolen, og så har vi et uteområde vi er veldig stolte av. Hos oss får barna virkelig god plass å boltre seg på utendørs, forteller Wenche Kaspersen til Vikingposten.

Costa Blanca barnehage er godkjent for 54 barn. De kommer til å være fire ansatte til å begynne med. Tomten de disponerer er på ett mål, og lokalene er på flere hundre kvadratmeter. Like ved barnehagen ligger det et friområde.

– Da vi så i Vikingposten at Den norske skole Costa Blanca skulle legge ned sin barnepark bestemte vi oss for å starte barnehage. Jeg og Wenche skal dele på både eierskapet og styringen av barnehagen. Jeg er faglig ansvarlig og Wenche er daglig leder for driften, sier Toril Rypdal.

En full plass i barnehagen koster 300 euro. Da kan man benytte seg av en åpningstid på 8,5 timer. Barnehagen tar imot barn fra ett til fem år.

– Den ene av de to assistentene vi har ansatt er spansk. Dette for at barn skal kunne lære seg språket hvis foreldrene ønsker det. Ellers vil vi tre andre snakke norsk og engelsk. Nå gleder vi oss til å ta imot alle de små håpefulle, og komme i ordentlig drift. I tillegg til de 23 barna som begynner kommer det flere til utover høsten, sier Kaspersen.