Arkivet

Stor giverglede - behovet er enormt


LA MANGA

Frivillige på La Manga har nå satt igang en innsamlingsaksjon for å hjelpe de som har mistet alt i uværet. De første hjelpesendingene er allerede overlevert.

– Jeg er imponert over givergleden og folk som vil stille opp for de mange som nå trenger all den hjelp den kan få etter uværet som herjet, sier Aslaug Auestad.

Auestad, som tidligere har vært leder av Den norske klubben på La Manga, var den som startet innsamlingsaksjonen her. 

– I starten var jo «alle» opptatt av hvordan det hadde gått med strendene her nede, mens man «glemte» de som var rammet av det verste uværet man har hatt på 102 år her, sier hun. 

Hun fortsetter:

– Tirsdag kjørte vi avgårde tre biler med klær, møbler, service, sengetøy og så videre til Røde Kors sitt mottakssenter i San Javier. Og fortsatt strømmer det på med ting fra folk som vil hjelpe til. Jeg har opprettet mottakssenter i min garasje. Til helgen kjører vi avgårde med mer utstyr, forteller hun.

– Det er flere måter man kan hjelpe til på. En måte er å gi penger via Sjømannskirken i Torrevieja, eller kontakte Røde Kors i San Javier. Her var det veldig godt organisert med frivillige da vi kom med våre ting, forteller Auestad. Hun vet om flere som allerede har donert pengegaver for å hjelpe. Ikke minst er det nå behov for baby- og barneklær. På lørdag kommer det to kofferter med barneklær  fra Norge som noen har samlet inn der. Og mer kommer.

– Det største behovet nå er folk som kan være med å vaske. Man kan i denne forbindelse også ta kontakt med megler Legal eller meg for mer informasjon rundt hvordan dette skal foregå eller hva man kan bidra med. Spesielt i Los Nietos er behovet for denne type hjelp stort, sier Aslaug Auestad. 

– Det var et trist syn å se hvordan det så ut i den lille landsbyen etter uværet.

Les mer om:

Nyheter