Stoppet to utleveringer fra Norge til Spania

… men mann i 50-årene slipper ikke unna.

COSTA BLANCA

Norge utleverer nå egne borgere til europeiske land. Arrestordren fører til at en Oslo-mann i 50-årene må dra til Gran Canaria etter at han havnet i et basketak på Gran Canaria for ni år siden. Mannen har hele tiden hevdet at anmeldelsen er falsk, skriver NRK.

NRKs sjekk viser at to overleveringssaker til Spania har blitt stoppet.

I den ene var en mann siktet for en voldtekt i Spania, men han kunne bevise at han var på jobb i Norge som sjåfør da overgrepet angivelig skjedde. I en annen sak satt en mann i 40-årene varetektsfengslet i Norge i 11 uker, før overleveringsbegjæringen fra Spania ble trukket.

Mannen hadde vært i Spania for å pleie sin syke mor og ble vitne til et gjengoppgjør som det lokale politiet trodde han var en del av. En venn av ham – også norsk statsborger – ble overlevert fra Norge og satt sju måneder i varetekt i Spania. Familiefaren sier også han er helt uskyldig og at de to bare var på feil sted til feil tid.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.