Stoltenberg blir 17. mai-taler på Costa Blanca

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) skal holde neste års 17. mai-tale på Solgården. I tillegg skal han tale på Den Norske Klubben Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 27. november 2008 12:26

ALFAZ DEL PI

Det blir garantert fult hus på Solgården 17. mai. Det finnes bare ett bedre trekkplaster enn statsminister Jens Stoltenberg, og det er Kong Harald.

– Mange nordmenn bor i denne delen av Spania hele eller deler av året. Det er derfor en ære for meg å få lov til å feire 17. mai sammen med dem, sier Stoltenberg.

Etter det Vikingposten kjenner til er det folk i Det norske Arbeiderpartis lokallag på Costa Blanca, som sammen med statssekretær Jan Erik Larsen, står bak dette scoopet.

Les også: Ap stifter lokallag i Spania

Arbeiderpartiet holder stiftelsesmøte senere i kveld i Alfaz del Pi, og der skal Jan Erik Larsen holde tale. Tidligere har to av initiativtakerne, Hans Svedbergh og Asbjørn J. Jensen sagt dette om hvorfor de ønsker et slags lokallag av Ap her i Spania:

– Vi ønsker å påvirke det politiske miljøet i Norge her fra Spania, med tanke på å legge forholdene bedre til rette for oss som bor her nede. Spesielt innen eldreomsorgen. Mange av de 23.000 nordmennene som bor på Costa Blanca har sosialdemokratiske røtter. Vi må inn der beslutningene tas. Derfor er det helt nødvendig for oss i Spania å få kontakt direkte inn i Arbeiderpartiet.