Stiller ut modellbåter i Torrevieja denne helgen

Lørdag og søndag er det stor utstilling av modellbåter i Torrevieja, nærmere bestemt i Parque de las Naciones.

Terje Aspdahl

Publisert 9. mars 2012 12:47

TORREVIEJA

Thor Bjaarstad er medlem av modellbåtforeningen i Torrevieja på første året og stiller ut to av sine båter i helgen. Modellbåtforeningen i Saltbyen (Asociacion modelismo naval) har over 100 medlemmer. Men bare én fra Skandinavia og Norge.

– Jeg har kun drevet med dette som en hobby de siste fire-fem årene, og jeg ble klar over modellbåtforeningen i Torrevieja først i fjor. Dette blir derfor min første utstilling. Jeg gleder meg, sier modellbåt entusiast Thor Bjaarstad til Spaniaavisen.

Modellbåtutstillingen er Torreviejas niende og det kommer besøk fra søsterforeninger over hele Spania.
– Jeg vet ordførere Dolon kommer for å kaste glans over arrangementet og modellbåtforeningen i Torrevieja. Etter det jeg vet er foreningen her den nest mest premierte i hele Spania, kun slått av foreningen fra Madrid, sier Bjaarstad.

Modellbåtene er imponerende detaljerte og det kreves mye tålmodighet.
– Detaljene er selve poenget med byggingen. Samtidig er det viktig at båten kan flyte. Det er en utfordring, sier Thor Bjaarstad.