Sterling er konkurs - setter alle fly på bakken

Kollapsen på Island knekte flyselskapet. Kundenes penger er i mange tilfeller tapt, og mange flybilletter verdiløse.

Spaniaavisen

Publisert 29. oktober 2008 07:33

– I løpet av tre-fire uker var nedsmeltingen av hele det finansielle systemet en realitet, og vår hovedaksjonær kunne ikke fortsette sin økonomiske støtte. Derfor har det vært ført forhandlinger med flere interesserte investorer, men den globale usikkerheten betød dessverre at vi ikke har kunnet finne en tilfredsstillende løsning, heter det på sterling.no.
Også kundenes penger er gått med i sluket. Unntaket er hvis du har reiseforsikring på kredittkortet som du betalte flyreisen med.
– Kunder som har bestilt billetter direkte på Sterlings hjemmeside, har dessverre ikke mulighet for at få billettene refundert. Dette gjelder også returreisen, som må betales for egen regning. Mange reiseforsikringer dekker dessverre ikke konkurs, men du bør likevel kontakte ditt forsikringsselskap for å få en avklaring, heter det blant annet. 

Norwegian prøver å hjelpe så godt de kan. I en pressemelding som kom nå på morgenen skriver de: 

Passasjerer som har bestilt hos Sterling, på avganger hvor Sterling skulle ha fløyet tilbys en billett hos Norwegian til 50 prosent av tilgjengelig pris pluss skatter og avgifter. De må oppgi referansenummer fra Sterling ved bestilling, samt ha med seg gyldig reisedokument fra Sterling ved avreise. Dette gjelder for reiser som opprinnelig skulle ha vært gjennomført innen 9. november.

Norwegian har styrket bemanningen på sine kundesentre på grunn av konkursen. Har dere noen spørsmål kan dere ringe: (+47) 21 49 00 15.

Er du på Costa Blanca og rammes av konkursen? Ta kontakt med Vikingposten/Spaniaavisen på telefon 966 708 140.