Sterk oppsving i byggeaktiviteten på Costa Blanca

Og det meste skjer i Torrevieja, Orihuela Costa og Elche.

Spaniaavisen

Publisert 29. mars 2014 07:33

ALICANTE

Byggevirksomheten har økt med 24 prosent i begynnelsen av året. Mer enn halvparten av nybyggene er i Elche, Orihuela Costa og Torrevieja, mens byggebransjen i Alicante by og Benidorm fortsatt er paralysert ifølge La Verdad.

Toppårene for byggebransjen i provinsen var 2003 og 2004 da det ble bygd henholdsvis 52 715 og 52 737 boliger. Som kjent var boomen over i 2008, men nå er det igjen lyspunkter å skimte for en hardt utsatt bransje.

Hittil i år er det gitt klarsignal for 97 boliger i Elche, i Torrevieja 84 og på kysten av Orihuela 73. Det er 59 prosent av planlagt og påbegynt bygging i Alicante-provinsen så langt i år. 

Ser du etter bolig i Spania? Sjekk ut disse prospektene først

Også andre kommuner i Vega Baja kan notere seg for en oppgang i byggevirksomheten. I Pilar de la Horadada er det gitt klarsignal for 46 nybygg, Guardamar 23, Rojales 16, Algorfa 11 og i San Fulgencio ni. 

Dette viser ifølge La Verdad at de stedene der lagrene av boliger fra krakket først ble tømt, er de populære områdene sør på Costa Blanca.
For om man ser bort fra Vega Baja er det stort sett stille på byggefronten. Nord i provinsen er det Sax og Salinas som skiller seg ut med 22 nye lisenser hittil i år.

Turistbyen framfor noen, Benidorm, har for eksempel kun ett (!) nybygg planlagt så langt i år. Det er litt aktivitet i Altea og Finestrat med seks nybygg hver, ellers nesten ingen aktivitet.