Sterk økning i salget av luksusboliger

Det her vært en eksplosiv økning i salget av dyrere boliger på Costa Blanca det siste året.

Terje Aspdahl

Publisert 7. april 2014 06:27

ALICANTE

Engel & Völkers Spain som er en ledende eiendomsmegler på luksusmarkedet, forteller til avisen La Verdad at de hadde en økning på 40 prosent i dette markedet i fjor. 

Prisene varierer i Alicante-provinsen. I området Orihuela Costa og Torrevieja, hvor halvparten av kundene er spanjoler og utlendinger, er 350.000 euro snittet, ifølge megleren.

Blant utlendingene i luksusmarkedet er det russere, engelskmenn, tyskere og kunder fra de nordiske landene – og i den rekkefølgen.

Ser du etter bolig? Sjekk ut disse prospektene

– Dette er ikke Balearene eller Marbella, det er det man betaler her, sier Engel & Völkers til La Verdad.

Nord i Alicante får man ikke en lignende bolig til den prisen. I Teulada, Moraira, Xàbia og Altea betaler man mellom 600 000 og én million euro for et kvalitetshus med havutsikt. Her er det først og fremst pengesterke kunder fra Tyskland, Russland, Italia og Madrid selskapet selger til.

Gjennomsnittsprisen på luksusboligene eiendomsmegleren solgte i 2013 var 721.560 euro. Det er en pen stigning fra 640 000 året før. Verdt å merke seg er det også at av utlendingene i luksusmarkedet var det hele 85 prosent som kjøpte uten lån.