Sterk kronekurs bidrar til bra boligsalg på Costa Blanca

Sol og havutsikt er viktig for kjøpere.

Spaniaavisen

Publisert 7. februar 2013 15:24

ALFAZ DEL PI

Eiendomsmegler Eric Svanberg i Alfaz forteller at de aller fleste boligkjøperne hans er nordmenn. Årsaken er god økonomi blant nordmenn og en sterk kronekurs.

Svanberg har vært i eiendomsbransjen nord på Costa Blanca siden 1997. Bare avbrutt av fire år da han var byråd i Alfaz del Pi. Svanberg kjenner eiendomsmarkedet godt i området sitt. De siste tre årene har han drevet eiendomsmeglerkontoret Drakkar i Alfaz.

Her finner du en oversikt over 60 boliger til salgs

– Vi har så å si bare norske kjøper for tiden. Selgerne er derimot fra en del andre land også. De siste årene har vi hatt jevnt og godt med henvendelser fra kunder. Noen bruker to dager på å kjøpe seg bolig, mens andre bruker et halvt år. Nordmenn har en fordel på grunn av en sterk kronekurs og rimeligere boliger enn for fem-seks år siden, forteller Eric Svanberg.

Han mener Alfaz del Pi-området ikke har opplevd det store krasjet i eiendomsbransjen på grunn av at det ikke har vært den store byggeboomen fra 1990-tallet og ut til 2006.

– Alfaz del Pi og de omliggende kommunene er et etablert område som har vokst jevnt siden 1960-tallet. Vi har ikke det store overskuddet av boliger. Prisene er forholdsvis stabile, og så trives nordmenn godt i området. Når vi får en kunde gir vi oss ikke før vi har funnet akkurat den boligen kunden etterspør. Hvis vi ikke har den i egen portefølje, finner vi den hos andre meglere. Vi samarbeider med mange spanske meglere, sier Svanberg.

Les også: Spanske boliger er blitt 35 prosent billigere på fem år

– Hvor er de boligene som er lettest å selge, og hvor er de som er vanskeligst å selge nord på Costa Blanca?
– De vi føler går best unna ligger sentralt til i forhold til sentrum, skoler og andre fasiliteter. De må ha sol hele dagen og helst havutsikt. Boligstrøket må være rolig og så må bygningene være av god kvalitet.

– De som er vanskeligst å selge er der eierne krever for mye penger for boligen. De som har et urealistisk prisforlangende. Da spiller det ikke noen rolle hvor boligen ligger. Kundene er veldig prisbevisste for tiden. Men vi skal heller ikke stikke under en stol at boliger som ligger veldig inneklemt også er vanskelig å selge til nordmenn, sier Svanberg.