Stengte norsk skole etter coronasmitte i nærmiljøet

Da en i skolens nærmiljø fikk påvist Covid-19-smitte tok Den norske skolen i Rojales ingen sjanser og stengte skolen sist fredag og mandag.

Terje Aspdahl

Publisert 22. oktober 2020 17:49

ROJALES

Etter to stengte dager med hjemmeundervisning og testing åpnet skolen igjen tirsdag denne uken.

– Kort fortalt så er det ingen elever eller ansatte som er smittet, men det var en person i kretsen rundt skolen som fikk bekreftet en positiv test av mot slutten av forrige uke. Da valgte vi å ha hjemmeundervisning et par dager til vi fikk bedre oversikt over situasjonen, forteller rektor Signy Munkeby.

Skolens elever og lærere fikk en gjennomkjøring av hvordan de løser en smittesituasjon.

– Nå er vi tilbake til normalen igjen, og kan konstatere at vi er ganske gode til å hive oss rundt på kort varsel. Både elever, ansatte og foresatte tok situasjonen med imponerende stor ro. Vi lever i en tid da vi alle må være forberedt på det verste men håper det beste, selvfølgelig, og vi trener hele tiden for å være forberedt på at alt kan skje, sier Munkeby.

– Disse to dagene var en øvelse for skolen på mange vis, blant annet for å se at våre beredskapsplaner fungerer, at skolens informasjonskanaler fungerer, at hjemmeundervisningen kan være på plass på kort varsel og at skolemiljøet er så godt forberedt som mulig, avslutter rektoren.