Stengt diskotek stevner Torrevieja kommune for retten

Eierne av Tropic Garden 222 ved Los Locos-stranden bringer bystyrets vedtak om stenging inn for retten - nytt diskotek poppet opp på La Mata-stranden.

Spaniaavisen

Publisert 4. februar 2014 18:01

TORREVIEJA

Det var i fjor sommer at kommunen ved et dekret stengte det populære utestedet etter naboklager. Diskoteket som er i friluft, plaget naboene i nærliggende urbanisasjoner som Luz Mar, El Palmeral og Duque Beach med høy musikk fra før midnatt til tidlige morgentimer.

Restaurantkomplekset har flere terrasser, og har lisens for restaurantvirksomhet med bar, is-bar og bakgrunnsmusikk. Stedet har derimot ikke lisens for diskotek- eller pubdrift. 

Kommunen reagerer også på at stedet har bevilgning for 80 personer, men en kapasitet på rundt 700 besøkende. Det betyr at stedet skal underlegges spesiell kontroll, og må ha spesielle sikkerhetstiltak.

Leiebil i Spania – garantert billig. Gratis norsk servicetelefon – prisgaranti. Sjekk tilbudet her

Eierne av utestedet har bedt om at kommunen gir tillatelse til drift, inntil saken kommer opp for retten. Dette har kommunen avvist.

Omtrent samtidig som 222 fikk beskjed om å stenge i august i fjor, åpnet et annet omstridt utested på La Mata-stranden. Diskoteket Vela Beach ligger også i friluft. Her var det i følge avisen Informacion svært mange kommunetopper tilstede for å feire åpningen.

Er du rammet av støy fra Vela Beach-diskoteket? Ta kontakt med vår reporter her
 
Også denne driften har ført til mange naboklager. Det klages på støy både fra musikk og publikum hele natten til tidlig morgen. Mange reagerer på at stedet får lov å fortsette driften, mens 222 må holde stengt.