Stenger tre strandbarer i Torrevieja

Det blir færre chiringuitos – strandbarer – i Torrevieja når tre slike blir tvunget til å stenge.

Spaniaavisen

Publisert 13. juli 2017 08:16

TORREVIEJA

En av barene som åpnet i 2007 har aldri hatt lisens. Hverken kystmyndighetene, regionsregjeringen eller kommunen har foretatt seg noe med de tre ulovlige strandbarene på første linje i Torrevieja.

De tre strandbarene eller chiringuitos som de kalles på spansk, ligger mellom cala Piteras og Punta Prima, helt sør i kommunen.
Nå har kommunen bestemt seg for å reagere, og det åpnes sak fordi barene ligger på ikke-utbyggbart område.

Det dreier seg om etablissementer med suksess, de har levende musikk og har mange faste kunder, skriver Informacion.

Byråd med ansvar for strendene, Fanny Serrano (PSOE), tok affære da det ble klart at stedene ikke hadde noen form for tillatelser for driften. Til å begynne med antok man at det var gitt lisens fra regionsregjeringen, men det viste seg altså å ikke stemme.

Det ble satt ytterligere søkelys på situasjonen da en utbygger søkte om tillatelse for utbygging i et område på grensen til Orihuela Costa på Punta Prima, kun få meter fra en av strandbarene. Denne baren har lagret stoler og bord i ruinene av en gammel politistasjon fra 1800-tallet, et såkalt cuartel de carabineros. I tillegg er det rester av et tilfluktsrom fra borgerkrigens dager i samme område.

– Det er helt utrolig at folk tror at man kan sette opp en strandbar hvor som helst. Ikke har de byggeløyve, driftstillatelse eller autorisasjon fra Costas, sier Serrano i en uttalelse.

Den ene baren åpnet i 2007, de to andre i 2012. Daværende byråd med ansvar for strendene Francisco Moreno (PP), beordret stenging av stedene, men saken ble liggende og ingenting mer ble gjort.