Arkivet

Stenger deler av strand for å beskytte fugl


TORREVIEJA

Byrådet i Torrevieja, i samarbeid miljø og kysttjenesten, har gjort en rekke tiltak de siste månedene for å ivareta hekkingen av fuglearten hvitbrystlo i sanddynene i «Molino del Agua» på La mata-stranden. 

La Mata-stranden, både fordi den huser et beskyttet område i sin sentrale del som er Molino del Agua og fordi den er i besittelse av det særegne blå flagget, er forpliktet til å ha aktive bevaringsprogrammer for biologisk mangfold.

Etter den vellykkede hekkingen av kvitbrystlo i samme område i fjor har miljøavdelingen i Torrevieja kommune i år fordoblet tiltakene. Dette for å prøve og forene bruken av strendene med hekkingen av denne arten.

Kvitbrystlo er en liten fugl i lofamilien som er typisk for kystlaguner og strender med sanddynesystemer. Den er i fare for å bli utryddet og kommunen øker derfor tiltakene for å redde arten.

I tillegg til å gi spesifikke instruksjoner til strandrengjøringstjenesten, er det også satt opp et gjerde som vil bli fjernet når hovedperioden for hekkingen av arten er over. Den setter reiret direkte på sanden, og på grunn av dens størrelse og dempede farger er det en vanskelig fugl å oppdage. Det er derfor veldig viktig å ikke krysse det midlertidige begrensede området, samt å holde god avstand når man er på stranden.

Lederen for miljøavdelingen i kommunen, Antonio Vidal, understreker at en av de største truslene er løse hunder, og appellerer derfor til alle hundeeiere om å ikke gå med kjæledyrene sine uten bånd i det aktuelle strandområdet.

Les mer om:

Nyheter