Kirken hadde ikke vært en realitet uten donasjon av Per Erik Persson og hjelp fra de frivillige. Her ser vi bak fra venstre: Carina Norbäck, Lars Cederlöw, Jan Erik Hagman, Arne Folkesson. Midtre rekke f.v.; Chris Ottenbark, Elisabet Lundqvist, Britt-Mari Folkesson, Göran Ottenbark. Foran f.v.: Elsie Bengtsson, Helene Cederlöw og Ingvar Bengtsson.

Stemmer i for den nye svenske kirken

Fredag 21. oktober inviterer Svenska kyrkan Costa Blanca til korsang og allsang med «Hela Nya Kyrkan sjunger» i sin nye kirke i urbanisasjon Jardin del Mar III i Torrevieja.


TORREVIEJA

Det jobbes på spreng for å få den nye kirken klar til åpningshelgen, og flere frivillige har tatt turen for å bidra i arbeidet. Søndag 23. oktober blir det offisiell åpning hvor den svenske biskopen, Sven-Bernhard Fast, kommer for å åpne kirken. 

– Vi skal sette frem stoler til 300 personer på søndag, og etter gudstjenesten blir det cava og tapas, forteller presten, Lars Cederlöw.

Den nye kirken er svært etterlengtet og det er flere år siden menigheten vokste ut av sine tidligere kirkelokaler. Med 150 deltagere på de fleste gudstjenester og rundt 400 medlemmer, var det behov for større og mer praktiske lokaler. 

– Vi hadde verken handikapinngang eller nødutganger i våre gamle lokaler, samtidig som de var små og ubekvemme. Derfor er vi svært fornøyde med den nye kirken, som er romslig og moderne med flott uteplass og store skyvedører i glass som kan åpne opp kirken og lage rom for flere, sier ansvarlig for diakonalt arbeid, Helene Cederlöw.

Den svenske kirken er et åndelig, sosialt og kulturelt sentrum som rommer langt flere enn sine medlemmer. De tilbyr aktiviteter hver dag som flere av dem som har feriebolig i området deltar på. I tillegg til at de arrangerer konserter, og at flere kor bruker kirken som øvingslokale.

– Vi har godt samarbeid med ulike aktører, og flere frivillige som hjelper oss med faste aktiviteter som for eksempel kreativ gruppe på mandager og vaffelkafé på torsdager. Flere av dem vi møter sier at de ønsker å ha noe meningsfullt å gjøre når de er her nede, og de frivillige synes det er godt å kjenne at de behøves, forteller Helene Cederlöw.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.