Steinar åpner nok et spisested i Altea

Med norsk sjømat på menyen.

Spaniaavisen

Publisert 26. september 2013 09:27

ALTEA

Det nyåpnede spisestedet Captain´s Cabin ligger på strandpromenaden i idyllisk Altea (Alicante).

Med sitt maritime interiør og beliggenhet ved sjøen har mat fra havet en viktig plass på menyen. Captain´s Cabin vektlegger en internasjonal meny, men tilbyr også norsk sjømat som tilbredes av de beste råvarer.

Captain´s Cabin eies og drives av nordmannen Steinar Ekerhovd som startet opp Skipperstuen i Alfaz del Pi i 2009, et velkjent spisested for nordmenn i området som han fremdeles driver.

Les også: Tapasfesten i Altea er i gang

– En bekjent tipset meg om at Captain´s Cabin var ledig for utleie. Som tidligere skipper trekkes jeg mot sjøen og havet, og jeg tente umiddelbart på ideen om å starte opp et nytt spisested i Altea. Jeg falt for stedet ved første besøk. Det maritime interiøret og beliggenheten ved sjøen tiltalte meg, sier Ekerhovd. 

Captain´s Cabin har tidligere vært en restaurant med et sterkt maritimt miljø. Ekerhovd har kjøpt konseptet og leier lokalet,. Han har bevart det maritime miljøet, men har utviklet stedet til å bli mer enn en restaurant.

– Jeg holder åpent fra klokken 11.00 og tilbyr småretter og lunsjretter samt dagens meny til en hyggelig pris. Kjøkkenet er internasjonalt og menyen er variert. Jeg kan blant annet friste med norske reker og kreps av beste kvalitet, sier Ekerhovd.

Med tiden vil han satse mer på norsk sjømat.

–  Jeg vurderer også å åpne tidligere slik at frokosten kan nytes i et maritimt miljø. Jeg jobber nå med å utvikle temakvelder og kurs knyttet opp mot det maritime miljøet. Så det blir spennende tider fremover, sier Steinar Ekerhovd. 

Hele denne saken kan du lese i denne ukens utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her